Sports

Roger Federer scores 90th career title

Roger Federer scores 90th career titleā€

Federer having been sidelined for nearly six months previous year has made an incredible return to the game, winning his second title in the space of eight weeks.

The Swiss superman was optimistic with 2017, after a not so Federer year in 2016, where he didnt win any titles. Stan Wawrinka was beaten by Roger Federer at Indian Wells over the weekend and the poor dude was totally emotional. I've lost some tough ones against you, but when you played the final in Australia, I was your biggest fan. I couldn't be more happy.

At the start of the year, Federer returned to competitive tennis after a lengthy break, fuelling speculation that his retirement was around the corner. A year ago didn't win any titles. I think it's food poisoning. "The change is dramatic, and it feels great".

The Australian Open champion barely gave his fellow Swiss a look-in with an awesome serving display and was at his classy best as he won 6-4 7-5 on a glorious day in California.

More news: Protests in Rotterdam over Turkish rally ban

Correlating it to his speech on Sunday, Federer added, "In November [and] December, when I realised things were going well, and we had a meeting about what the goals are for the season in terms of rankings and the goal was to be top-eight by after Wimbledon".

"Stan missed a first serve and then it was second serve, step in and stay aggressive, come to the net and finish", Federer said.

He broke back to make it 2-2 in the second set and broke Wawrinka's serve to clinch the match on a forehand victor.

Coming into the final, Federer had faced only one break point on his serve and Wawrinka managed just four points while returning in the first set.

More news: This Is How Twitterati Reacted To BJP's Magnanimous Victory In UP

The victory took only 1 hour 20 minutes and was Federer's 20th in 23 tries against Wawrinka.

After the final, Wawrinka apologized. A backhand into the net gave Federer a chance, and he seized it with a volley victor. "So congratulations on your comeback and congratulations on today". I won the first one. It's a great result on that, but you always want more.

Since Federer is able to pick-and-choose events from the packed ATP calendar, giving his knees sufficient rest at regular intervals, he should be primed to play at a high level during the grass court season this summer. When he defeated Rafael Nadal in the final of the Australian Open, everyone, including experts, were in awe of the attacking show he put in Melbourne.

More news: Iran gets its first widebody aircraft since easing of sanctionsLike this

Latest


20 March 2017
Give income, asset details in 15 days, Adityanath to ministers
Elected from Doiwala, Rawat is a former state agriculture minister. "We want to serve UP's youth & create opportunities for them". Adityanath took oath along with Deputy chief ministers Keshav Prasad Maurya and Dinesh Sharma, and the rest of his cabinet.

20 March 2017
Israel threatens to 'destroy without hesitation' Syrian air defence systems
It is rare for Israel to publicly acknowledge air strikes inside Syria, with whom Israel is still technically at war. One of the missiles was intercepted by Israel's Arrow missile defense system, marking its first operational use.

19 March 2017
Angela Merkel Gave An Impassioned Plea For Refugees. Trump Ignored Her.
Roeller joined host Mark Garrison to discuss how Merkel could approach today's meeting with Trump. He repeated those claims with Ms.

19 March 2017
Mark Hughes praises Stoke despite defeat to Chelsea
Chelsea manager Antonio Conte could extend Chelsea's gap at the top to 13 points as second-place Spurs don't play until Sunday. Only once in Premier League history have Stoke beaten the side who are top of the table.

18 March 2017
Treasury's Mnuchin says Trump doesn't want trade wars
Given that Trump's "America First" agenda, trade issues could be set aside for G20 leaders to tackle at a summit in July, Schaeuble said.

18 March 2017
No. 2 Louisville vs. No. 7 Michigan Prediction, Game Preview
But the 'Canes should expect to win, they've been the better and more consistent team throughout the entire season. Oklahoma State held a 22-12 rebounding advantage over MI in the first half and a 40-21 advantage in the game.

16 March 2017
Father of child who interrupted BBC interview: "it's a comedy of errors"
Kelly said the family has watched the video and consider it "pretty hysterical. catching a regular family off-guard". A few days back a BBC reporter took the internet by storm when his little children video bombed the live interview .

16 March 2017
Jared Kushner's China Deal Nets Trump's Son-In-Law $400 Million
Meanwhile, Kushner Companies has said that they are in "active discussion" around the property, but "nothing has been finalized". The talks for this deal had started a year ago when Jared Kushner had met Wu Xiaohui, the chairman of Anbang Insurance Group.

14 March 2017
Former Penn State Administrators Plead Guilty To Roles In Abuse Scandal
Paterno reported the information to Curley, his supervisor, and Curley and Schultz never reported the incident to the authorities. Sandusky is now serving a prison sentence of 30-60 years after being convicted on over 40 child sexual abuse charges.

14 March 2017
Israel falls to Netherlands to suffer first loss in World Baseball Classic
All the rest of the players are American Jews, most of whom have never been to Israel and do not have Israeli passports. While most of the team are comprised of American minor leaguers, there is one Israeli on the team.Recommended